Om oss

Vallset trekkspellag (VTL) ble stiftet høsten 1978. Laget har som formål å samle musikkinteresserte i Vallset og øke interessen for trekkspillmusikk generelt.

Laget har deltatt i en rekke kulturarrangementer, konserter og festivaler samt dansespilling gjennom årene. Laget hadde sin første storhetstid i årene 1980 til 2000 under Jularbo Memorial Festival. Trekkspellaget bidro aktivt på mange områder sammen med 3 andre foreninger i Vallset, slik at arrangementet ble en stor suksess og kjent over det ganske land. Festivalen dro i gjennomsnitt mellom 2000 – 3000 publikummere og 120 musikere hvert år til bygda.

Trekkspellaget har deltatt i mange distriktsmesterskap og vant – i sin klasse – NTL’s distriktsmesterskap for Hedmark i 1997 og fikk 3. plass i samme klasse i det offisielle NM på trekkspill i Seljord samme år.

Laget har i alle år siden starten i 1994 vært medarrangør av Kvennstuguteatret og er medeier i Vallset Samfunnshus.

I 2015 satte laget i gang et nytt tilbud til pensjonister og andre hjemmeværende med dans, trim og sosialt samvær på dagtid på Vallset Samfunnshus. Arrangementet ble senere flyttet til kveldstid. Romedalsgutta har bidratt på de fleste dansekveldene for å tilby best mulig variert dansemusikk. Vallsetdansen har blitt godt mottatt og kommet for å bli. Mer enn 50 gjendansere har så langt møtt trofast til dansekveldene som avholdes en gang hver måned.

Trekkspellaget har hatt et godt og spennende samarbeid med NrK’s populære programleder Haddy N’Jie. Haddy har blant annet bidratt med «Så seile vi på Mjøsa» på lagets siste CD som kom ut i 2012, kirkekonsert i Vallset kirke samme år og ikke minst på en vellykket høstkonsert i Hamar Teater i 2015 som trakk fulle hus.

2016 ble et nytt høydepunkt for laget med et rekordstort antall spilleoppdrag. NrK’s årlige sommerprogram Minutt for minutt ble for første gang lagt til innlandet og Mjøsa. Skibladner Minutt for minutt ble en gedigen folkefest og en stor opplevelse og ære for trekkspellaget da vårt bidrag ble kringkastet til hele det norske folk.

Jan Arne Berg har vært musikalsk leder siden starten. For sin utrettelige innsats for musikk-, kultur- og organisasjonslivet i Stange fikk han Stangeprisen for 2016, som er den høyeste utmerkelse som Stange kommune gir hvert år. Et fullsatt Vallset Samfunnshus møtte for å hylle han for en velfortjent pris.