Om oss

Vallset trekkspellag (VTL) ble stiftet høsten 1978. Laget har som formål å samle musikkinteresserte i Vallset og øke interessen for trekkspillmusikk generelt.

Laget har deltatt i en rekke kulturarrangementer, konserter og festivaler samt dansespilling gjennom årene. Laget hadde sin første storhetstid i årene 1980 til 2000 under Jularbo Memorial Festival. Trekkspellaget bidro aktivt på mange områder sammen med 3 andre foreninger i Vallset, slik at arrangementet ble en stor suksess og kjent over det ganske land. Festivalen dro i gjennomsnitt mellom 2000 – 3000 publikummere og 120 musikere hvert år til bygda.

Trekkspellaget har deltatt i mange distriktsmesterskap og vant – i sin klasse – NTL’s distriktsmesterskap for Hedmark i 1997 og fikk 3. plass i samme klasse i det offisielle NM på trekkspill i Seljord samme år.

Laget har siden starten i 1994 vært medarrangør av Kvennstuguteatret og er medeier i Vallset Samfunnshus.

Trekkspellaget har hatt et godt og spennende samarbeid med NrK’s populære programleder Haddy N’Jie. Haddy har blant annet bidratt med «Så seile vi på Mjøsa» på lagets siste CD som kom ut i 2012, kirkekonsert i Vallset kirke samme år og ikke minst på en vellykket høstkonsert i Hamar Teater i 2015 som trakk fulle hus.

NrK’s årlige sommerprogram Minutt for minutt ble for første gang lagt til innlandet og Mjøsa. Skibladner Minutt for minutt ble en gedigen folkefest og en stor opplevelse og ære for trekkspellaget da vårt bidrag ble kringkastet til hele det norske folk.

Jan Arne Berg har vært musikalsk leder siden starten. For sin utrettelige innsats for musikk-, kultur- og organisasjonslivet i Stange fikk han Stangeprisen for 2016, som er den høyeste utmerkelse som Stange kommune gir hvert år. I forbindelse med prisutdelingen gjorde TV Øst et intervju med Jan Arne, der han forteller om sin oppvekst og musikalske bakgrunn og kulturlivet i Vallset samt opptakten til Vallset Trekkspellag

Vallset Trekkspellag feiret 40 års jubileum i 2018, som ble markert med en høstkonsert i Hamar Teater i september 2018 og en stor jubileumskonsert med mange gjester i Vallset Samfunnshus 10. februar 2019.

Til jubileet ble det utarbeidet en jubileumsberetning «Spilleglede i 40 år», som kan leses i sin helhet ved å trykke på beretningens forside:

Jubileumsberetning 40 år per 20.02.19_Page_01

I februar 2021 gjorde Fabelaktiv på vegne av Norsk Tipping et opptak i Vallset Samfunnshus som hadde som mål å fremheve ildsjeler og frivillig arbeid som utføres i lokalsamfunnet. Her er resultatet etter 2 timers opptak som ble sendt på NRK2 tirsdag 16. mars 2021: